Jubileumconcert 2018 (4 November 2018)

Op zondagmiddag 4 november 2018 vierde Tourdion haar 25-jarig bestaan met een spetterend jubileumconcert in de Heilige Familiekerk te Soest.

Samen met het Nederlands Begeleidingsorkest, sopraan Janine Waardenburg en jonge sopranen van Zangschool Utrecht nam Tourdion het publiek mee in de wereld van de jonge Noorse componist Kim André Arnesen (1980). Onder leiding van vaste dirigent Astrid Krause werd het Requiem van Arnesen ten gehore gebracht. Een prachtig werk met een grote variëteit aan klanken, ritmes en technieken.

Het Nederlands Begeleidingsorkest bracht als intermezzo Samuel Barbers Adagio for Strings.

Het concert werd afgesloten met het Te Deum van Karl Jenkins (1944), tien jaar geleden door hem gecomponeerd in opdracht van de stad Liverpool, die toen de culturele hoofdstad van Europa was. Een feestelijk besluit met trompetgeschal en percussie.