Misa Criolla (13 december 2009)

Op 13 december 2009 gaf Tourdion een feestelijk concert in de Oude Kerk aan de Torenstraat in Soest. Het koor was voor dit concert uitgebreid met gastzangers en zong de Misa Criolla van Ariel Ramirez. De Misa Criolla is een Argentijnse, creoolse mis uit 1964, waar de Zuid-Amerikaanse ritmes zorgen voor een warm en opzwepend geheel, waarin de schoonheid van de stemvoering opvalt.

Soliste in de Misa Criolla was de mezzosopraan Maria den Hertog en de begeleiding was in handen van het Instrumentaal ensemble Harrie Herfst. Daarnaast zong het koor verrassende Spaanse Kerkstlieden en een Argentijns wiegelied van Astor Piazolla. Aan dit concert werkten ook de saxofoongroep Saxoholics o.l.v. Daphne Balvers, het Instrumentaal ensemble Harrie Herfst en de dansgroep Flamenco Andaluz o.l.v. Janini Garcia, mee. Zij brachten eveneens een Spaans-Argentijns repertoire, waar Astor Piazolla natuurlijk niet aan kon ontbreken. Het concert was zo vlug uitverkocht dat het op dezelfde dag herhaald is!