Requiem van Karl Jenkins (6 april 2014)

Op zondag 6 april 2014 gaf Tourdion ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan een zeer druk bezocht jubileumconcert in de H. Familiekerk te Soest. Naast een selectie van eerder uitgevoerde stukken uit de historie van Tourdion werd het Requiem van Karl Jenkins ten gehore gebracht.

 

Er werd medewerking aan verleend door de sopraansolisten Céline Kernkamp en Susanne Weber. Een 18-koppig orkest verzorgde de instrumentale begeleiding. In het kader van het jubileumjaar schonk Tourdion een deel van de opbrengst aan de Voedselbank. Als dank ontving Tourdion na afloop van het concert de ‘opgestoken duim’ van de Voedselbank. Verder waren er vanwege het jubileum in de kerk werken te bewonderen van de Soester kunstenaars José Marcus, Ineke Talen en Mint Faas.